Friday, February 15, 2013

Weer een vertaalfoutje in Office 365 Exchange Online

Eind 2011 kwam SP2 voor Exchange 2010 uit, na het installeren hiervan bleek al snel dat er een vertaalfout in de Nederlandstalige OWA was geslopen. In tegenstelling tot wat je zou denken zijn dit type fouten door Microsoft niet eenvoudig te herstellen, het leek er in eerste instantie op dat Nederlanders tot het volgende SP moesten wachten maar uiteindelijk kwam er een nieuw Language Pack uit die het probleem verhielp. Interessant was toen om te zien dat het issue zowel in lokale Exchange-omgevingen voorkwam maar ook in Exchange Online, die gebaseerd is op de zelfde software immers.

Op dit moment zien Office 365 klanten met Exchange Online opnieuw een vertaalfout in OWA. Ditmaal gaat het niet om een verkeerd geplaatst Nederlands woord maar om Chinese karakters op de CC-button.

image

Opvallend is dat deze bug niet alleen optreedt in de Nederlands OWA maar ook in verschillende andere talen. En niet iedereen ziet de fout, sommige gebruikers zien hem wel en anderen niet. Zelf kon ik de bug eenvoudig reproduceren in twee verschillende Office 365 organisaties.

Microsoft heeft inmiddels een fix gemaakt en rolt deze momenteel uit in de Office 365 datacenters, wel kan het nog 6 weken duren voordat hij daadwerkelijk op alle servers staat.

Workaround

Mochten je gebruikers hier serieuze hinder van ondervangen, wat ik me niet voor kan stellen, dan is er een work-around beschikbaar. Microsoft geeft aan dat deze soms werkt maar niet altijd… In OWA, klik achtereenvolgens op Opties, Alle opties, Instellingen, Landinstellingen, kies English (United States) en klik Opslaan. Log vervolgens uit en opnieuw in, herhaal dan de stappen en kies weer Nederlands/Dutch. Na nogmaals uit- en weer inloggen zou het probleem verholpen moeten zijn.

No comments: