Wednesday, February 6, 2013

TechEd Europe 2013 in Madrid

De Europese editie van Microsoft's TechEd conferentie vindt dit jaar plaats van 25 tot 28 juni 2013 en wordt gehouden in Madrid. De conferentie is al zes keer eerder in Spanje gehouden maar nog nooit in deze stad.

De timing van de conferentie blijft een interessant onderwerp van gesprek. Waar de vorige twee Europese conferenties niet uitblonken in nieuwe content voor IT Pro's, komt deze editie ruim een half jaar na de lancering van de 'Wave 15' servers en applicaties en bijna een jaar na het uitkomen van Windows 8 en Server 2012. Bovendien is System Center 2012 SP1 inmiddels uit, een belangrijke release die veel functionaliteit toevoegde. Dat betekent dat er voor Microsoft en andere sprekers genoeg tijd zou moeten zijn om goede, originele content voor te bereiden.

Laten we hopen dat waar het gaat om Exchange gaat, er dan meer is dan de inmiddels bekende Deep Dive sessies die Scott Schnoll al op MEC, TechEd New Zealand en TechEd Australia gepresenteerd heeft. Natuurlijk is het belangrijk om de architectuur van een product te kennen, maar de bezoekers komen ook voor bruikbare adviezen uit de praktijk, best practices en hands-on ervaring. En last but not least, voldoende aandacht voor de bestaande oplossingen, niet alleen voor het laatste en nieuwste.

Maar verder is TechEd ook een uitgelezen kans om hands-on labs te volgen, te netwerken met je vakgenoten of een rondje te maken langs de stands op de beursvloer. Als je een indruk wilt krijgen van de content op voorgaande edities dan kun je een groot aantal opgenomen sessies bekijken op de site van Channel 9.

Mijn collega's en ik zullen er zijn, jij ook? Inschrijven kan vanaf 12 februari op deze site: http://www.msteched.com/

No comments: