Thursday, February 21, 2013

Goed nieuws: Versie 2.0 van PST Capture is uit

Heel, heel lang geleden was er een mooie tool van Red Gate: PST Importer. Op een kwade dag was hij niet meer te vinden op de website van Red Gate en in juli 2011 bleek waarom. Microsoft had deze tool gekocht en zou hem na een opfrisbeurt opnieuw gepresenteerd onder de naam PST Capture. Maar wat kan PST Capture eigenlijk?
PST Capture is een tool om grote hoeveelheden PST bestanden geautomatiseerd te importeren, dit kan zowel naar Exchange ‘on-premises' als naar Office 365 Exchange Online. Een andere feature is de ‘çrawler', door middel van een agent kan de centrale PST Capture console PST bestanden lokaliseren op al je servers en werkplekken in het netwerk. Deze kopieert hij dan naar een centrale locatie waarna ze geïmporteerd worden naar de mailbox van de gebruiker.
PST Capture 1.0 heeft ook een paar beperkingen:
  • Past het Outlook profiel niet aan, een PST bestand blijft ook na de import gewoon gekoppeld
  • De agent draait niet op Windows XP of Vista
  • Bij Exchange Online worden alleen de eerste 1000 mailboxen weergegeven
Inmiddels is PST Capture 2.0 uitgebracht. PST Capture 2.0 biedt naast Exchange 2010 nu ook ondersteuning voor Exchange 2013. Verder is de beperking van maximaal 1000 mailboxen opgeheven, nu zijn gewoon alle mailboxen in je Office 365 omgeving beschikbaar om naar toe te importeren. Ook zijn er een aantal technische verbeteringen doorgevoerd die de stabiliteit moeten verhogen, daar was ook wel wat ruimte voor verbetering.

PST Capture 2.0 kun je hier downloaden en hier vind je de Technical Documentation.

6 comments:

Anonymous said...

Hi Jetze,
is het mogelijk om met capture-pst de .pst-bestanden te importeren in de archive-mailbox van de gebruiker?

Tx

Jetze Mellema said...

Jazeker, dat kun je aangeven in PST Capture.

Anonymous said...

ik vind dit een prachtige tool. maar op het moment dat ik een lokale PST file heb geselecteerd kan ik geen office 365 mailbox selecteren.
werkt deze tool wel voor office 365?

Jetze Mellema said...

Jazeker werkt de tool met Office 365. Misschien heb je overgeslagen om je Office 365 gegevens in te stellen in de Opties. Zie http://technet.microsoft.com/en-us/library/hh781032(v=exchg.141).aspx en dan bij Online Connection Settings.

Anonymous said...

nope. Checkbox voor Office 365 staat aan. Ik kan ook gewoon connectie maken. Pas bij 'set mailbox' gaat t fout.
Kan het fout gaan omdat ik wel op een domein zit, maar er daar geen mailboxes zijn aangemaakt? (net even getest; ook als computer van domein af wordt gehaald, kan ik nog steeds geen mailbox instellen)

Volgens Google heb ik veel mede-probleem-vrienden, maar geen oplossingen.

Anonymous said...

ik heb even de demo 'Exchange Migrator' van messageops gebruikt. die werkt precies zoals t hoort. Alleen kost die tool 99$.