Wednesday, February 6, 2013

Microsoft vernieuwt inlogpagina's Office 365

Eén van de minder vaak besproken voordelen van cloud computing is dat de cloud provider eenvoudiger verbeteringen door kan voeren. Als klant profiteer je daar direct van en niet pas wanneer je een nieuwe versie van de software aan hebt geschaft. Zo brengt Microsoft vanaf maart 2013 een nieuwe inlogpagina online voor de Office 365 diensten.

Naast een modernere look-and-feel zorgt deze ervoor dat je makkelijker in kunt loggen met een account naar keuze, minder vaak in hoeft te loggen en dat het ook op tablets beter werkt.

Zoals gezegd wordt de nieuwe pagina in maart gelanceerd maar voor wie hem nu al gebruiken wil is er een opt-in/opt-out mogelijkheid. Deze vind je hier.

2 comments:

Peter Sterk said...

Belangrijk is wel dat de klant hier vooraf van op de hoogte is dat de cloud provider deze 'vrijheid' heeft. Mocht je hierdoor tegen compatibiliteitsproblemen aanlopen met je huidige software, dan heb je wel een probleem. Je moét mee!

Jetze Mellema said...

Goed punt Peter. Maar dat is dan ook één van de eerste punten die je met klant bespreekt wanneer hij een clouddienst overweegt. Het gaat inderdaad om client-software die men gebruikt, compatibiliteit met andere system maar ook over training van eindgebruikers. Bij Microsoft kun je de grote veranderingen trouwens een jaartje uitstellen, maar uiteindelijk moet je mee.

Zo zijn er nog een paar business aspecten. Als klant daar niet mee kan leven dan heeft het geen zin om verder te gaan en kun je beter kiezen voor een oplossing in eigen beheer.