Friday, February 14, 2014

Nieuwe firmware voor KEMP LoadMaster: 7.0-12a

KEMP heeft een nieuwe versie van de firmware voor de LoadMaster uitgebracht. Versie 7.0-12a bevat weer een aantal interessante verbeteringen, hieronder een korte samenvatting van de highlights.

SSL support

De performance van SSL is verbeterd en er nu ook ondersteuning voor TLS 1.2, zelf te kiezen ciphers en SNI. Vooral die laatste is interessant, SNI biedt de mogelijkheid om meerdere servernamen te publiceren over SSL op het zelfde IP-adres zonder dat deze namen allemaal in één SSL certificaat hoeven te zitten.
image

Verbeterde ALSI

ALSI (Automated Licensing Support Infrastructure) is een wat cryptische benaming en staat voor het nieuwe online licensing model waarbij je niet meer hoeft te klungelen met het heen en weer mailen van license keys. In deze versie is dit mechanisme verder aangepast en wordt in het hoofdscherm meer informatie over je licentie getoond:
image

Support voor nieuwe platformen

De virtuele applicance VLM is er nu ook voor vSphere 5.5 en Windows Server 2012 R2 Hyper-V. Misschien nog wel interessanter zijn de releases voor HP rackservers en Oracle Sun:
  • LoadMaster for HP ProLiant servers
  • LoadMaster for Oracle Sun x86

Edge Security Pack

ESP is de reverse proxy functionaliteit van de LoadMaster, initieel bedoeld als vervanging van Forefront TMG. In de praktijk blijkt deze opstelling wat problematisch wanneer gekozen wordt voor Forms Based Authentication (FBA) op de LoadMaster. De sessie van de gebruiker kan na 15 minuten beëindigd worden wat vergelijkbaar is met de oude ‘Public’ setting maar de beheerder heeft niet de mogelijkheid om deze te waarde te verhogen of om de gebruiker te laten kiezen tussen Private of Public.
In deze release heeft de beheerder enige controle over de timeouts gekregen waarmee het ESP in combinatie met FBA een stuk bruikbaarder is geworden. Je vindt deze instellingen bij de eigenschappen van het SSO domain:
image
Dis is nog niet de volgende versie van ESP, versie 2.0 van ESP komt naar verwachting met firmware update 7.0-14.
Firmware updates zijn beschikbaar voor iedereen met een geldig BASIC of PREMIUM support overeenkomst, je kunt de update in bezig krijgen via KEMP Support.

No comments: