Friday, November 22, 2013

Problemen met Exchange en Internet Explorer 11 (en oplossingen)

Exchange OWA biedt steeds meer functionaliteit tegenwoordig, om dat te bereiken wordt er door slim programmeerwerk het uiterste gehaald uit de ondersteunde browsers. En het resultaat mag er zijn, zeker de edities sinds Exchange 2010 zijn erg bruikbaar en die van Exchange 2013 werkt zelfs prettig met touch. Dan is het toch zuur als je op je moderne Windows 8.1 computer met Internet Explorer 11 in de Spartaanse  Light-versie komt:

image

De oorzaak ligt in het feit dat IE11 een andere user-agent presenteert bij het opvragen van de OWA pagina’s, het gaat met name om het MSIE stukje wat nu ontbreekt. Daarom biedt Exchange de sobere maar zeer compatible Light-versie van OWA.

Voor Exchange 2013 is er een update opgenomen in Exchange 2013 Cumulative Update 2. Voor Exchange 2007 en 2010 is er op dit moment nog geen oplossing, al verwacht ik deze in Exchange 2010 SP3 Update Rollup 3 die zeer binnenkort verwacht wordt. Tot die tijd zijn er twee (client based) work-arounds:

  • Open een InPrivate Browsing tab en ga dan naar OWA, dit moet je dus per sessie doen
  • Of voeg de OWA url toe aan de Compatibility Mode settings, deze instelling blijft opgeslagen

Beiden zijn natuurlijk geen oplossingen voor beheerders die een fix voor alle gebruikers zoeken, maar misschien wel een snelle oplossing voor jou als individuele gebruiker. Meer informatie: Can't load OWA Premium by using Internet Explorer 11 in an Exchange Server 2013, Exchange Server 2010 or Exchange Server 2007 environment

No comments: