Tuesday, November 19, 2013

Exchange 2013 Cumulative Update 3 op komst

De eerdere aankondiging dat Microsoft vier maal per jaar een grote verzamelupdate voor Exchange uit ging brengen is ze op veel kritiek komen te staan. Zo’n Cumulative Update (CU) is ingrijpend om te installeren, kan na installatie niet meer verwijderd worden en brengt sneller veranderingen mee dan sommige organisaties wenselijk vinden. Bovendien kondigde Microsoft aan om alleen nog de laatste en voorlaatste CU te gaan ondersteunen.

Inmiddels blijkt de soep toch niet zo heet gegeten te worden. CU1 kon niet op tijd uitgebracht worden en CU2 werd na het vinden van een ernstig issue teruggetrokken. Na het issue met Security Update MS13-061 heeft het Exchange-team al aangegeven ook de geplande release-datum van CU3 niet te gaan halen maar gaf geen nieuwe datum aan. Zelfs een recente blogpost met de veelbelovende titel The Road Ahead bleef vaag over wat er komen gaat.

Veel beheerders kijken verwachtingsvol uit naar CU3, er zijn nogal een aantal bekende issues in CU2 die nog geen oplossing hebben namelijk. Over één van die issues is vandaag een KB-artikel geschreven: You cannot forward an external meeting request in an Exchange Server 2013 environment. Opvallend is dat onder Resolution voor het eerst melding gemaakt wordt van Exchange 2013 CU3:

2892464 Description of Cumulative Update 3 for Exchange Server 2013

Op het moment van schrijven is het artikel zelf nog niet online, dit is heel gebruikelijk omdat het even kan duren voordat nieuwe artikelen gerepliceerd zijn over de wereldwijde webservers. Maar het zou mij niet verbazen als de echte aankondiging van CU3 niet lang meer op zich laat wachten.

No comments: