Wednesday, November 13, 2013

Migreren naar Office 365: Haal de beste doorvoersnelheid

Iedereen neemt graag de bestaande e-maildata mee bij de overstap naar Office 365. MKB en niet-Exchange omgevingen uitgezonderd kiezen de meeste organisaties voor een hybride opstelling met Office 365. In deze opstelling worden de mailboxen verplaatst door een move-request aan te maken. In andere gevallen wordt een 3rd party migratietool gebruikt of één van de andere native Office 365 opties.

Uiteraard testen we vooraf de correcte werking met een enkele proefmailbox maar vroeg of laat komt de vraag hoe lang het migreren van mailboxen nu daadwerkelijk duurt. Tot voor kort was het meestal een ‘educated guess’ of simpelweg eerst testen en dan maar zien waar het schip strandt. Maar als de performance tijdens een test goed is en later opeens niet, hoe komt dit dan? Welke factoren spelen eigenlijk een rol? Wie ‘knijpt’ de lijn onderweg en wat is de rol van een toch al hoog belaste bronserver?

image

Microsoft heeft nu een artikel dat beschrijft welke factoren de performance van de migratie kunnen beïnvloeden. Er wordt ingegaan op de rol van de verschillende componenten, hoe we een aantal bottlenecks kunnen verhelpen en bovendien handige doorvoerwaarden die als referentie kunnen dienen voor jouw project.

Dit is geen vervanging van een migratieplan of one-size-fits-all oplossing maar het document biedt wel veel handige tips en informatie. Bekijk het hier: Factors that affect Exchange Online migration performance

No comments: