Tuesday, November 26, 2013

Lang verwacht en toch gekomen: Exchange 2013 CU3

image Een paar dagen geleden schreef ik hier al over en nu is hij er dan eindelijk, de derde Cumulative Update voor Exchange 2013. Naast alle fixes uit CU2 zijn er minimaal 23 recente isseus verholpen in deze CU, waaronder de storende You cannot forward an external meeting request in an Exchange Server 2013 environment. Een lijst met de andere problemen die met CU3 opgelost zijn vind je hier:

Description of Cumulative Update 3 for Exchange Server 2013

Verder introduceert CU3 nog wat nieuwe en verbeterde features. Een interessant voorbeeld is het Administrator Audit Log die je nu direct in kunt kijken in plaats van deze via mail aan te laten leveren. In EAC ga je naar Compliance Management, Auditing en klik dan op View the administrator audit log. Helaas is het nog niet mogelijk om Exchange 2013 CU2 op Windows Server 2012 R2 te installeren, die komt pas met de volgende CU die als SP1 gepresenteerd gaat worden. Denk ook nog even aan eventuele aanpassingen in web.config op de CAS servers, deze worden overschreven en dien je dus opnieuw uit te voeren na de installatie van CU3.

Vraag je wel even af of je graag early adopter wilt zijn en deze direct in je productie-omgeving uit wilt rollen. Eenmaal geïnstalleerd kun je een Exchange 2013 CU namelijk niet meer verwijderen. Het is verstandig om de blog- en Twitterwereld eerst even in de gaten te houden om te ontdekken of CU3 nieuwe problemen introduceert of niet.

Je kunt Exchange 2013 CU3 downloaden in het Download Center: Cumulative Update 3 for Exchange Server 2013 (KB2892464)

No comments: