Wednesday, March 19, 2014

Eerste aankondigen van Exchange 2013 CU5 nu al te zien

Voor wie het even gemist had… Exchange 2013 krijgt ongeveer elk kwartaal een ingrijpende upgrade die nu Cumulative Update (CU) genoemd is. Technisch gezien lijkt dit sterk op een Service Pack, zo wordt tijdens de installatie van een CU heel Exchange verwijderd en opnieuw geïnstalleerd en is er geen manier om deze ongedaan te maken. Dus net als een Service Pack. En dan komt er één keer per jaar een Service Pack uit, die zoals gezegd dus sterk op een CU lijkt.

Microsoft heeft het plan van een CU per kwartaal niet gehaald, in het eerste jaar zijn CU1, CU2 en CU3 uitgebracht en zeer recent dus SP1. In de aankondiging van SP1 nam Microsoft al een voorschot op de volgende update en kondigde de nieuwe naam aan:

Our next update for Exchange 2013 will be released as Exchange 2013 Cumulative Update 5. This CU release will continue the Exchange Server 2013 release process.

In volgorde ziet dat er dus zo uit:

image

Wanneer je nu verantwoordelijk bent voor het beheer van een omgeving met Exchange 2013 CU3 en niet dagelijks alle blogs en Twitterfeeds volgt dan kan het dus zijn dat je op zoek gaat naar Cumulative Update 4 welke dus niet bestaat. Persoonlijk vind ik deze keuze wat ongelukkig, liever had ik gezien dat er doorgenummerd was of dat SP1 opgevolgd was door CU1 voor SP1.

En inmiddels zijn de eerste artikelen op Technet verschenen die melding maken van CU5. De eerste was natuurlijk het artikel met de bug met 3rd party Transport Agents die al snel na SP1 uit kwam. Maar er zijn er al meer:

Er is nog niet aangekondigd wanneer CU5 beschikbaar komt.

No comments: