Friday, September 6, 2013

Forefront UAG updates en service packs

Al jaren belooft Microsoft meer lijn aan te brengen in updates en service packs voor de verschillende producten. Helaas zien we daar nog weinig vruchten van, updates installeren voor Windows is anders dan voor Office en er zit veel verschil tussen updates voor Exchange, Lync en SQL.

Ook voor Forefront UAG is dit het geval. Er zijn na de eerste release verschillende updates uitgebracht voor zowel UAG als het mee geïnstalleerde TMG. En helaas zijn ze niet cumulatief, wat betekent dat ze allemaal één voor één geïnstalleerd moeten worden, het voldoet niet om alleen de laatste versie te kiezen.

Wanneer je Forefront UAG nu download van TechNet of de Licensing website dan heeft deze SP1 al geïntegreerd, die laten we dus even buiten beschouwing. Na de initiële installatie zijn dit de updates en service packs die je nodig hebt, en wel in deze volgorde:

Inderdaad, die laatste wordt dan weer als Hotfix aangeboden.

En dan nog even het volgende, voor de meeste updates in dit rijtje is het niet voldoende om Administrator te zijn. Dus open een Command Prompt als Administrator (rechtsklik) en navigeer dan naar het updatebestand. Succes!

 

No comments: