Friday, September 13, 2013

Nieuwe versie KEMP LoadMaster software: v7.0-8

Vandaag is versie v7.0-8 uitgekomen van de KEMP LoadMaster software. Big deal? Toch zeker wel want er zit weer een aantal mooie verbeteringen in. In dit artikel behandel ik er een paar van.

Cisco

De LoadMaster is sinds een tijdje ook beschikbaar voor Cisco UCS. De ondersteuning hiervoor wordt langzaam aan uitgebreid, zo werd de UCS B series al ondersteund en deze release voegt daar ook de C series aan toe.

Licensing

Je kunt iedere VLM gratis uitproberen en en als hij bevalt schaf je hem aan en kun je de software permanent blijven gebruiken. Dat is natuurlijk handig maar het heen en weer mailen van machine id’s, access codes, tijdelijke en permanente sleutels was een onhandig gedoe. KEMP heeft dit verholpen door over te stappen op een geautomatiseerd systeem. Ze noemen dit ALSI maar dat is eigenlijk niet belangrijk, het idee van het nieuwe systeem is juist dat het vanzelfsprekend werkt en geen uitleg nodig heeft. Laat staan een naam… En wat mij betreft zijn ze daar in geslaagd, alle stappen, urls en benodigde gegevens staan gewoon in het scherm.
image
Nadat je de link hebt aangeklikt maak je een account aan, deze gegevens voer je vervolgens in in bovenstaand scherm. Met een druk op de knop kun je de LoadMaster nu een maand uitproberen.
image
Deze procedure werkt 24x7 dus ok buiten kantoortijden, het is niet meer nodig om op een email te wachten. Voor Online Licensing hebt je uiteraard een internetverbinding nodig. Wanneer je die vanaf de Loadmaster niet hebt dan kun je ook kiezen voor een offline variant of zelfs het oude systeem.

ESP

Niet een nieuwe feature maar wel eentje met een aantal verbeteringen. Zo kun je bij de instellingen van het SSO domein nu kiezen of je gebruikers wilt laten inloggen met domain\gebruikersnaam of de UPN gebruiker@domein.tld.
image
Wat nog mist is het ingeven van een standaard domein, iets wat men gewend was om in te stellen op ISA, TMG of de CAS server.

Verder…

En verder zijn er onder de motorkap nog een aantal problemen verholpen, helaas nog niet het issue met verversen van de statistieken. Ook is de webinterface nog niet geschikt voor gebruik op een iPhone, maar de vraag is of je dat echt zou willen.
Je krijgt de nieuwe LoadMaster firmware in bezit door contact op te nemen met KEMP Support. Of als je nieuwsgierig bent door een gratis proefversie te downloadeneen gratis proefversie te downloaden

No comments: