Tuesday, December 13, 2011

Zijn Forefront TMG 2010 updates cumulatief?

Voor TMG 2010 zijn inmiddels twee service packs uit en een belangrijke verzamelupdate. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Exchange en Windows zijn deze service packs niet cumulatief. Bij cumulatieve service packs bevalt ieder service pack alle updates en fixes uit de voorgaande service packs. Zo kun je Exchange 2010 RTM in één stap voorzien van SP2, waarbij ook alle verbeteringen van SP1 op de server worden geïnstalleerd.

Voor Forefront TMG ligt dat anders, om een service pack te kunnen installeren moet eerst de voorgaande service packs geïnstalleerd zijn. Op dit moment zijn de volgende service packs en updates beschikbaar:

  1. Microsoft Forefront Threat Management Gateway (TMG) 2010 Service Pack 1
  2. Software Update 1 for Microsoft Forefront Threat Management Gateway (TMG) 2010 Service Pack 1
  3. Microsoft Forefront Threat Management Gateway (TMG) 2010 Service Pack 2
  4. Rollup 1 for Forefront Threat Management Gateway (TMG) 2010 Service Pack 2

En dat is dan ook gelijk de volgorde waarin je ze dient te installeren. Overigens worden ze ook door Microsoft Update aangeboden, in ieder geval de eerste drie op dit moment. Meer informatie over het installeren van service packs op TMG lees je hier: Installing Forefront TMG Service Packs.

Update: Inmiddels heeft Microsoft de terminologie voor TMG verzamelupdates in lijn met een aantal andere producten proberen te brengen, deze heten voor TMG nu Rollup. Ik gebruik met opzet de term proberen want bij Exchange heten deze Update Rollup en worden afgekort met UR. Er eerste Rollup voor TMG is toegevoegd in bovenstaand lijstje onder punt 4.

Update 2: Sinds Service Pack 2 zijn de nieuwe Rollups cumulatief. De meest recente versie is inmiddels Rollup 5 for Forefront Threat Management Gateway 2010 Service Pack 2, deze kan dus geïnstalleerd worden op ieder systeem met minimaal SP2. Het is niet langer nodig om eerst Rollup 1, 2, 3 en 4 te installeren voordat je naar 5 kunt.

No comments: