Tuesday, December 6, 2011

(update) Exchange 2010 SP2: Cosmetisch issue in Nederlandstalige OWA

image

Na installatie van het tweede service pack voor Exchange 2010 kun je tegen het volgende issue aanlopen. In de Nederlandstalige versie van Outlook Web App wordt de naam van de mailbox weergegeven als “Globale adreslijst”. Voor zover nu bekend is dit issue slechts cosmetisch en zijn er verder geen technische of functionele implicaties. Dat neemt niet weg dat het voor gebruikers verwarrend kan zijn en dus voor sommige organisaties reden om SP2 nog niet uit te rollen.

Microsoft is op de hoogte van dit probleem, het is nog niet bekend wanneer hier een oplossing voor komt.

Omdat Microsoft in de Office 365 datacenters ook op SP2 draait zien ook Office 365 gebruikers deze bug:

image

Update 18 februari 2012: Inmiddels is er een KB-artikel verschenen die dit issue beschrijft. De update is uitgebracht in de vorm van een Language Pack welke je op de CAS servers dient te installeren. Meer informatie vind je hier: The word "Globale Adreslijst" in Dutch is displayed unexpectedly in breadcrumb and navigation pane in OWA in an Exchange Server 2010 SP2 environment

2 comments:

Anonymous said...

Erg vervelend inderdaad. Had al lang opgelost moeten zijn door MS.

Jetze Mellema said...

Ben ik het mee eens. Ik weet toevallig dat de fix er aan zit te komen maar is wel teleurstellend dat hij Update Rollup 1 voor SP2 zelfs niet gehaald heeft.