Tuesday, December 13, 2011

Hoe weet ik welk service pack op Exchange 2007/2010 geïnstalleerd is?

Gedurende de levensduur van een Exchange-versie komen er twee tot vier service packs uit. In dit artikeltje laat ik zien hoe we bij Exchange 2007 en 2010 servers eenvoudig kunnen zien welk service pack op de server geïnstalleerd is.

Get-ExchangeServer

Dit doen we in de Exchange Management Shell met het Get-ExchangeServer cmdlet. Als we dit cmdlet ingeven zonder verdere parameters dan zien we al een kolom AdminDisplayVersion:

image

Als we de output iets leesbaarder weergeven dan zien we een version en een buildnumber:

image

Het version number bestaat uit twee delen, het deel voor de komma is de major en het deel achter de komma de minor version. In dit voorbeeld zien we drie Exchange 2010 servers (v14) waarvan er twee voorzien zijn van SP2 (14.2) en één van SP1 (14.1). Meer informatie over Exchange versienummers vind je in het volgende TechNet artikel: Build numbers and release dates for Exchange Server.

Addertje

Er zit wel een addertje onder het gras. In werkelijkheid is onze server Fortworth namelijk wel degelijk voorzien van SP2 voor Exchange 2010. Deze server is voorzien van de Edge Transport rol en is gekoppeld aan de interne Exchange organisatie door middel van een Edge Subscription. Informatie over de server wordt weggeschreven op de Edge Transport server in de subscription file en geïmporteerd in de Exchange organisatie die opgeslagen is in Active Directory. Omdat SP2 pas daarna geïnstalleerd is zien we dat niet terug in het resultaat van Get-ExchangeServer. De oplossing is om de Edge Subscription opnieuw uit te voeren.

No comments: