Monday, December 17, 2007

Vista, Office 2007 en SBS 2003

Iedereen krijgt er tegenwoordig mee te maken, de nieuw bestelde computer is voorzien van Windows Vista en Office 2007. Wanneer je deze wilt toevoegen aan je Small Business omgeving dan dien je eerst de volgende update op de server te installeren: Vista- en Outlook 2007-compatibiliteitsupdate voor Windows Small Business Server 2003 (KB 926505)

Wat doet het?

Met de hulpprogramma's voor clientinstallaties in Windows SBS kunt u eenvoudig een clientcomputer opnemen in uw Windows SBS-netwerk. Met de hulpprogramma's kunt u ook de juiste instellingen configureren voor de ondersteuning van specifieke oplossingen voor Windows SBS (zoals externe toegang tot uw computer op het werk).

Deze update biedt, samen met de extra updates en servicepacks die verderop in deze sectie worden vermeld, een oplossing voor compatibiliteitsproblemen met Windows Vista en Office 2007 in en Windows SBS-netwerk. In deze update is onder andere het volgende opgenomen:

  • Ondersteuning voor de Business-, Ultimate- en Enterprise-versie van Windows Vista (zowel 32-bits als 64-bits versies). Deze update is niet van toepassing op Windows Vista Home.
  • Bijgewerkte hulpprogramma's voor clientinstallaties, zodat u de nieuwere versies van onderdelen in Windows Vista kunt configureren.
  • Wijzigingen waardoor een gebruiker die is toegewezen aan een computer waarop Windows Vista wordt uitgevoerd, een beheerder wordt in de modus Door administrator goedkeuren.
  • Wijzigingen in Groepsbeleid om de nieuwe Windows Firewall in Windows Vista te kunnen configureren.
  • Configuratie van Microsoft Office Outlook 2007 (MAPI-profiel, geen Outlook-installatie) voor clientcomputers waarop Windows XP of Windows Vista wordt uitgevoerd.
  • Een kleine wijziging in de gebruikersinterface wanneer een Windows Vista-computer lid wordt van het Windows SBS-domein via http://server/ConnectComputer in verband met de beveiligde modus van Internet Explorer 7.
  • Wijzigingen in instellingen voor Extern bureaublad voor de ondersteuning van Windows XP en Windows Vista.
  • Wijzigingen in de energiebeheerinstellingen voor de ondersteuning van Extern bureaublad.

2 comments:

Rob Tegelaar said...

SBS 2003 op HP proliant ML110 G5 Server draaien. Alle updates en compatibiliteitoplossingen geinstalleerd.
Veel problemen ,veel functionaliteiten werken niet goed zoals : Roaming profiles,OWA,RWW.

Jetze Mellema said...

Dag Rob,

Dit is niet de beste plek om hulp te vragen bij deze problemen. Probeer het eens in nieuwsgroep microsoft.public.nl.smallbiz of op http://www.smallbizserver.net/

Vriendelijke groet,

Jetze Mellema