Thursday, June 5, 2014

Your message wasn't delivered due to a permission or security issue.

Bij het zenden van een mail aan een Distributiegroep (DG) kan het zijn dat je een NDR krijgt met de volgende foutomschrijving:

Your message wasn't delivered due to a permission or security issue. It may have been rejected by a moderator, the address may only accept email from certain senders, or another restriction may be preventing delivery.

image

Dit overkwam mij vandaag toen ik een testmailtje naar een net aangemaakt DG stuurde van een extern mailadres. De verklaring is simpel, standaard mag er alleen naar een DG gemaild worden door interne gebruikers. Je kunt dit in het EAC zien bij de eigenschappen van de DG onder bezorgingsbeheer:

image

De omschrijving bij de radio-buttons is heel gebruikersvriendelijk. De technische uitleg is dat we hiermee aangeven of authenticatie vereist is of ook niet-geauthoriseerde gebruikers aan deze groep mogen mailen. Dat blijkt ook uit het PowerShell cmdlet waarmee je dit in kunt stellen:

Set-DistributionGroup werkenbij@imara-ict.nl -RequireSenderAuthenticationEnabled $false

image

Uiteraard zien we de aangepaste instelling ook terugkomen in EAC:

image

Het is dus een goed idee om hier direct rekening mee te houden bij het aanmaken van de DG. Als je dat vergeet, zoals ik vandaag dus deed, dan levert je dat ongemak, ontevreden gebruikers en extra werk op.

No comments: