Wednesday, July 3, 2013

new-TestCasConnectivityUser.ps1 nog steeds stuk in Exchange 2013

Microsoft doet geweldige dingen op het moment, zo zit Exchange 2013 vol met interessante verbeteringen. Met name nu Microsoft steeds meer ervaring opdoet met grootschalige deployments in hun eigen Office 365 datacenters is voor het Exchange team ook steeds helderder waar de pijnpunten zitten. Dus is het nu makkelijker om te upgraden, is het eenvoudiger gemaakt om met meerdere sites te werken en is MAPI vervangen door het veel robuustere Outlook Anywhere.

En dan heb je nog van die bugs waar je vooral tegenaan loopt wanneer je Exchange inzet in normale klantomgevingen. Een voorbeeld is het new-TestCasConnectivityUser.ps1 script. Dit script maakt een testmailbox aan die gebruikt wordt door de verschillende Test-* cmdlets. Je vind dit script in de scriptsfolder in de Exchange directory, in EMS is dat pad beschikbaar in de variabele $exscripts.

cd $exscripts
./new-TestCasConnectivityUser.ps1

De testgebruiker wordt standaard in de \Users container geplaatst. Het issue hier is dat door een foutje in het script een foutmelding wordt gegeven wanneer je naast de standaard container \Users nog meer OU’s hebt met de naam Users, bijvoorbeeld \Organisatie\Afdeling\Users. Helaas is de foutmelding niet echt behulpzaam, laat staan correct:

CreateTestUser : Mailbox could not be created. Verify that OU 'Users' exists and that password meets complexity requirements.

Een workaround is om de naam van de OU mee te geven als optie bij het aanroepen van het script:

./new-TestCasConnectivityUser.ps1 –OU domain.local\Users

Komt dit issue je bekend voor? Dat kan, het zat ook al in Exchange 2010 en ik schreef er al eerder over in Januari 2010. Uiteraard heb ik dit ook gemeld aan Microsoft, als MVP kon ik dat direct bij het Exchange team doen. Helaas heeft dit niet voldoende prioriteit gehad en zit de bug er nog steeds in.

No comments: