Monday, July 1, 2013

Exchange of Office 365? Installeer altijd de laatste updates voor Outlook

Naast de regelmatige Service Packs worden updates voor Office ook aangeboden in Cumulative Update packs. Je herkent deze aan de releasedatum in de naam, zo is op het moment van schrijven de meest recente versie voor Office 2013 bekend als Office 2013 Cumulative Update for June 11, 2013. Het verdient de aanbeveling om voor Office applicaties, met name Outlook, steeds de laatste Cumulative Updates geïnstalleerd te hebben.

Zo zijn bijvoorbeeld voor Exchange 2013 en Office 365 niet alleen een bepaald service pack vereist maar ook een recent Cumulative Update pack. Omdat in deze packs soms ook nieuwe functionaliteit geboden wordt of de werking van features aangepast wordt, is het erg belangrijk om alle computers in een bedrijfsomgeving op het zelfde (recente) niveau te hebben.

Maar hoe weet je nu wat de meest recente versie is? Dat is wat lastig omdat deze niet altijd aangeboden worden in WSUS of Microsoft Update. Daarom is er een speciaal KB-artikel die de meest recente updates voor Office 200, 2007, 2010 en 2013 vermeld: Cumulative updates are available from the Microsoft Office team to fix reported problems

image

Nog meer informatie over Office updates vind je op het Update center for Office, Office servers, and related products

No comments: