Tuesday, April 2, 2013

Exchange 2013 Cumulative Update 1 is uit!

Bijna een half jaar na het ‘RTM’ gaan van Exchange 2013 is eindelijk de langverwachte coexistence-update uitgebracht. Deze update is nodig om Exchange 2013 in een bestaande Exchange 2007 of 2010 omgeving te kunnen installeren.

Download Exchange 2013 CU 1 hier

Naast de al genoemde ondersteuning voor coexistence bied CU1 ook een aantal andere verbeteringen. Zoals verwacht is het EAC opgefrist, is een enkele knop verhuisd en is UM nu ook in het EAC te managen. Verder kunnen gebruikers in OWA nu ook ‘modern public folders’ openen, maar dit is nog zeer beperk.

Beheerders die Exchange 2013 RTM al uitgerold hadden krijgen met CU1 een service pack-achtige ervaring, Exchange wordt in zijn geheel verwijderd voordat de nieuwe wordt geïnstalleerd. Als je customization toegepast had dan wordt deze hierbij overschreven, maak dus backups. In alle andere gevallen kun je met CU1 een volledige installatie uitvoeren, het is dus niet nodig om eerste 2013 RTM te installeren.

Deze wijze van updaten is dus wat we in het vervolg minimaal vier keer per jaar gaan doen, zie Microsofts aankondiging in Servicing Exchange 2013. Voordeel: regelmatig nieuwe verbeteringen. Nadeel: ingrijpende upgradeprocedure.

Tenslotte nog even een waarschuwing: als je een CU voor Exchange 2013 installeert dan kun je hem niet meer verwijderen.

De volgende documentatie is/komt beschikbaar maar is nu nog niet allemaal online of bijgewerkt:

Voor meer informatie over het upgraden naar Exchange 2013 verwijs ik je ook naar Exchange 2010 upgrade naar Exchange 2013 (deel 1).

No comments: