Friday, January 11, 2013

Forefront Protection Server Management Console: Server Groups is leeg

Onlangs installeerde ik de Forefront Protection Server Management Console (FPSMC) bij een klant om Forefront Protection for Exchange op een aantal servers centraal te kunnen beheren. Na het toevoegen van een aantal beheergebruikers wilde ik de agent naar de servers sturen en de servers in een groep indelen. Dit lukte niet omdat er geen Server Groups en servers getoond werden:

image

Naast Server Group Management is ook Jobs onbruikbaar en kun je geen servers selecteren om in een report op te nemen. De oorzaak bleek te zijn dat deze beheersite niet volledig compatible is met Internet Explorer 9. Dit is eenvoudig aan te passen door het volgende bestand te openen:

<installatiepad>\Forefront Protection Server Management\Console\site.master

Wanneer UAC ingeschakeld is moet je dit als ‘elevated’ doen, bijvoorbeeld door Notepad als Administrator te starten en dan dit bestand te openen. Zoek in dit bestand (CTRL+F) naar de string content= en pas deze regel aan als volgt:

<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" />

Microsoft heeft aangegeven dat dit issue opgelost wordt in een volgende versie van FPSMC maar in het licht van de recente ontwikkelingen verwacht ik niet dat die nieuwe versie er nog gaat komen.

No comments: