Tuesday, January 22, 2008

SBS 2003 SP2: Wat en in welke volgorde?

Deze titel klopt eigenlijk niet, er is namelijk geen Servicepack 2 voor Small Business Server. Toch komen veel mensen op mijn blog met de zoekopdracht 'SBS 2003 SP2'. Hoe zit dat nu met die servicepacks en hoe breng je een verouderde server weer helemaal up to date?

Toen Servicepack 1 voor Windows Server 2003 werd uitgebracht mocht je deze niet zondermeer installeren op een server met SBS 2003. Vervolgens kwam ook Servicepack 1 voor Small Business Server, welke je moest installeren in combinatie met een aantal andere updates. Dit was een vrij complex proces waarbij helaas het een en ander mis kon gaan. Zeer uitgebreide en volledige documentatie staat in dit artikel op Smallbizserver.net.

Wanneer je nu een server hebt met SBS 2003 (niet SP1 en niet R2) dan zul je dit artikel gewoon moeten volgen. Alleen mag je in plaats van Servicepack 1 voor Exchange 2003 gelijk Servicepack 2 installeren.

Daarop volgend kun je pas Servicepack 2 voor Server 2003 installeren. En klaar is Kees!

Er zijn een aantal problemen die je regelmatig ziet na installatie van SP1 of SP2, deze staan beschreven in de volgende artikelen:

No comments: