Wednesday, August 27, 2014

6e CU voor Exchange 2013 uitgebracht

Microsoft heeft Cumulative Update 6 voor Exchange 2013 uitgebracht. Zoals altijd kun je CU6 installeren op elke versie van Exchange 2013 maar je kunt ook een nieuwe installatie uitvoeren met deze laatste versie. Het is dus niet nodig om update op update te installeren.

En ook voor deze versie geldt de volgende waarschuwing: je kunt de installatie van CU6 niet ongedaan maken, het verwijderen van CU6 is het verwijderen van Exchange.

Wanneer je hecht aan zekerheid dan is het verstandig om de installatie eerst in je lab uit te voeren en de berichten in de community te volgen. Lees bijvoorbeeld de opmerkingen in de de comments-sectie onder de aankondiging.

De lijst met (gepubliceerde) fixes is wederom lang: Cumulative Update 6 for Exchange Server 2013

Twee zaken springen er uit. Ten eerste is dit de langverwachte update die een aantal beperkingen van Modern Public Folders opheft: Public Folder Updates in Exchange 2013 CU6: Improving Scale and More De tweede heeft ook met PF te maken, als je mail-enabled Public Folders hebt dan moet je de permissies eerst aanpassen om mail van buiten de organisatie te accepteren. Doe je dit niet, dan krijgen externe verzenders een NDR na de installatie van CU6.

Hoe je dit kunt doen lees je hier. Bijvoorbeeld:

Add-PublicFolderClientPermission "\Customer Feedback" -AccessRights CreateItems -User Anonymous

Direct downloaden doe je hier. Voor meer informatie, lees de officiƫle aankondiging op het Exchange Team Blog.

2 comments:

Anonymous said...

Is in CU6 ook het kalender / Agenda en Notities / Opmerkingen probleem verholpen?

Jetze Mellema said...

Dat zou (!) al opgelost moeten zijn in CU5 maar staat niet specifiek genoemd in de KB-artikelen. Omdat dit issue niet makkelijk of betrouwbaar in een lab te reproduceren is kan ik het niet met zekerheid zeggen. Als je voor zeker wilt gaan dan zou je een call bij MS moeten openen om een uitspraak te vragen.