Thursday, July 31, 2014

Exchange 2013 hybride plannen en niet tot CU6 wachten? Lees dan dit.

Verschillende organisaties ervaren momenteel problemen bij het opzetten van een hybride setup tussen Exchange 2013 on-premises en Office 365 Exchange Online. De Hybrid Configuration Wizard mislukt en geeft de volgende foutmelding:

Subtask CheckPrereqs execution failed: Check Tenant Prerequisites
Deserialization fails due to one SerializationException:
Microsoft.Exchange.Compliance.Serialization.Formatters.BlockedTypeException: The type to be (de)serialized is not allowed: Microsoft.Exchange.Data.Directory.DirectoryBackendType

Zie bijvoorbeeld deze topics in de Office 365 communities:

Microsoft heeft het lek boven en heeft de fout hersteld in Cumulative Update 6 die binnenkort verschijnt. Voor klanten die hier niet op kunnen wachten is er een Interim Update beschikbaar die het probleem in SP1/CU4 of CU5 verhelpt.

Wanneer je al een hybride setup hebt dan is het niet nodig om deze IU te installeren, alles blijft gewoon werken. Tenzij je tussendoor een wijzigign aan de configuratie door wilt voeren en hiervoor de HCW gebruikt. Ook dan zul je tegen bovenstaande fout aanlopen en dien je de UI eerst te installeren of te wachten op CU6.

Aanvragen van de IU doe je door contact op te nemen met Office 365 Support, dan gaat het eenvoudigst via je Office 365 Portal.

No comments: