Thursday, August 1, 2013

Versie 7.0-6 van de KEMP LoadMaster software is uit: aanrader!

KEMP Technologies heeft een update uitgebracht van de LoadMaster software. Dit is de tweede update van de nieuwe 7.0 software die eerder dit jaar beschikbaar kwam en onder andere het Edge Security Pack introduceerde. Een andere opvallende verandering in 7.0 is de verbeterde webinterface, die weliswaar nog steeds voor verbetering vatbaar is maar een stuk moderner aanvoelt en logische ingedeeld is.

In 7.0-6 worden een aantal nieuwe features geïntroduceerd, bestaande features verbeterd en bugs verholpen. Onder die verbeterde features valt bijvoorbeeld het werken met certificaten, real servers en de afhandeling van health checks op ESP virtual services. Ook zijn er een paar nieuwe talen toegevoegd voor de ESP imagesets:

image

Het is helaas nog niet mogelijk om aangepaste image sets toe te voegen, dat is wel jammer. Maar als work-around kun je voor Blank kiezen en in de SSO Greeting Message een HTML-string met bijvoorbeeld een link naar een logo opnemen.

Al met al raad ik aan om deze update te installeren. Wel heb je minimaal versie 6.0-42 nodig om te kunnen upgraden, maar die is alweer meer dan een half jaar geleden uitgebracht dus de kans is groot dat je al op een hoger patchlevel zit. Gebruikers van de VLM-100 of VLM-1000 die versie 7.0 en ESP willen gaan gebruiken moeten hiervoor een nieuwe VLM uitrollen, het wordt niet ondersteund om ESP in te schakelen op een ge-upgrade VLM.

Na het uitvoeren van de upgrade dien je de cache van je browser (in ieder geval voor het adres van de LoadMaster) te verwijderen.

Je vind informatie over updates van de firmware hier: http://forums.kemptechnologies.com/index.php?p=/categories/news De laatste release notes kun je hier downloaden: Full Release Notes. Nieuwe firmwares zoals deze zijn gratis beschikbaar voor alle klanten met een geldig supportcontract, aanvragen van de firmware doe je bij KEMP Support.

No comments: