Sunday, December 16, 2012

Exchange 2010: Unhandled Exception “User setting 'PreferredSite' is not available.”

Beheerders die recent een upgrade van Exchange 2003 naar Exchange 2010 hebben uitgevoerd, of voor langere tijd een omgeving beheren met beide versies naast elkaar, kunnen de volgende melding in grote hoeveelheid aantreffen in het Application Log van de Client Access servers:

Capture

Het gaat om Event ID 1 van de source MSExchange Autodiscover. De foutmelding luidt Description: Unhandled Exception "User setting 'PreferredSite' is not available.". Deze melding wil zeggen dat Autodiscover voor een bepaalde gebruiker niet in staat was om de juiste gegevens te bepalen. De oorzaak is dat er een Autodiscover request werd gedaan door een gebruiker waarvan de mailbox nog op Exchange 2003 staat, het is dus logisch dat Autodiscover voor deze gebruikers geen informatie samen kan stellen.

Een fix voor dit issue is opgenomen in Update Rollup 5 (versie 2) voor Exchange 2010 SP2. Deze kun je hier downloaden, een lijst met alle opgeloste issues vind je hier. Overigens bevat Update Rollup 5-v2 ook een security fix wat inhoudt dat hij ook via Microsoft/Windows Update wordt aangeboden.

No comments: