Monday, November 19, 2012

Microsoft bereidt Office 365 upgrade voor: beheerders aan de slag!

Wanneer ik met klanten over clouddiensten spreek dan benadruk ik eerst graag een aantal kenmerken van cloudcomputing. Vast punt wat aan de orde komt is het feit dat je cloudprovider een deel van de regie over je ICT overneemt. Een duidelijk voorbeeld is dat de cloudprovider op een bepaald moment kan vereisen dat je software op de werkplekken moet voorzien van een modernere versie omdat oude versies niet meer compatible zijn met de clouddienst. Natuurlijk gaat dit niet van de ene op de andere dag, maar organisaties die nu nou Outlook 97 gebruiken moeten iets gaan doen aan hun upgradecyclus.

Op dit moment stuurt Microsoft de volgende e-mail klanten van de bestaande ‘Wave 14’ Office 365 diensten. Hierin worden beheerders opgeroepen een aantal noodzakelijke updates te installeren voor Outlook 2007 en 2010. Voor Outlook 2003 was het officieel al niet meer mogelijk om met Office 365 te verbinden, maar werden connecties met POP3 of IMAP4 nog getolereerd. Deze clients zullen nu echt vervangen moeten worden door Outlook 2007, 2010 of 2013.

image

Voor deze specifieke klant wordt verwezen naar de volgende artikelen:

Schokkend? Op zich niet. Voor de Microsoft Office suite is het sowieso verstandig om deze regelmatig te updaten, veel technische, functionele of beveiligingsproblemen worden op die manier opgelost. En Outlook 2003? Daarvan is de ondersteuning al in 2009 afgelopen en inmiddels is de derde opvolger op de markt. Hoog tijd om mee te gaan in de vaart der volkeren.

No comments: