Tuesday, February 21, 2012

Exchange 2010 SP2 toont Globale adreslijst in plaats van Berichten: opgelost

imageIk schreef al eerder over dit issue. Na de installatie van Service Pack 2 op een Exchange 2010 Server verschijnt in Outlook Web App het woord Globale adreslijst op de plek waar je Berichten zou verwachten. Dit treedt alleen op in de Nederlandstalige versie van OWA. Zie het screenshot hier links.image

Inmiddels heeft Microsoft het issue beschreven in een kb-artikel en een update uitgebracht. De update is in de vorm van een Language Pack Bundle, houdt er rekening mee dat de installatie al snel een half uurtje in beslag kan nemen. Je vind het artikel hier: The word "Globale Adreslijst" in Dutch is displayed unexpectedly in breadcrumb and navigation pane in OWA in an Exchange Server 2010 SP2 environment De Language Pack Bundle vind je hier: Microsoft Exchange Server 2010 SP2 Language Pack Bundle

Opvallend is dat Microsoft er voor heeft gekozen om niet weer te kiezen voor het woord Berichten, in plaats daarvan is nu gekozen voor het woord E-mail. Dit ligt meer in lijn met andere taalversies, in de Engelse versies wordt hier het woord Mail gebruikt.

4 comments:

mspelt said...

hoi Jetze,

Weet je of deze fix ook los beschikbaar komt? nu zijn we min of meer gedwongen het gehele languagepack te installeren wat extra tijd en risico met zich meebrengt, wellicht heb je hier meer info over?
Groeten martijn spelt

Jetze Mellema said...

Nee, de losse fix is in de vorm van een language pack. Dat kost helaas wat tijd om te installeren, maar hoeft alleen op de Client Access servers.

Anonymous said...

Hoi Jetze,

Hoe heb jij deze packs geinstalleerd? Als we dit op de CAS servers willen installeren moet dit volgens de package via programs and features, hierin is echter geen mogelijkheid het language pack te installeren.

Jetze Mellema said...

Ik weet niet precies wat je bedoelt met dat het volgens de package zo moet. Je kunt de executable gewoon starten waarna de installatiewizard vergelijkbaar is met de installatie van Exchange zelf.