Tuesday, May 29, 2007

Windows Mail en spellingscontrole, vervolg...

Ik schreef al eerder over het ontbreken van Nederlandstalige spellingscontrole in Windows Mail. Het had er natuurlijk in moeten zitten en Microsoft heeft naar mijn mening een verkeerde inschatting gemaakt door te denken dat ze er wel mee weg zouden komen. :-)

Maar er zijn natuurlijk een paar alternatieven. De meest uitgebreide is Spell Check Anywhere, een handig pakketje wat veel meer functionaliteit biedt dan alleen spellingscontrole. Wel moet je even kritisch kijken naar de kwaliteit van de spellingscontrole want daar is niet iedereen even tevreden mee.

Als je MS Word hebt of een andere tekstverwerker dan kun je meestal ook vanuit deze applicatie mailen, dit werkt natuurlijk niet voor het beantwoorden van berichten maar het maken van een nieuw bericht gaat natuurlijk prima.

Verder kun je de teksten ook schrijven in de tekstverwerker en met copy en paste overzetten naar Windows Mail. Het vergt wat handigheid maar uiteindelijk kun je heel snel werken met ctrl+a, ctrl+c, ctrl+v, alt-tab en natuurlijk win-tab.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van een mailclient die wél Nederlandstalige spellingscontrole heeft, zoals Mozilla Thunderbird. Helaas geen oplossing voor mensen die Windows Mail ook als newsreader gebruiken want Thunderbird 'doet' geen nntp.

2 comments:

Anonymous said...

Dat meen je toch niet? Heb je voor heel veel geld en tegen het advies van je maatjes tóch een versie van Vista gekocht, moet je spelcon-trôle laten oplossen door andere programma's. Waarom zouden we? Ik wil m'n geld terug voor een ongeopende Vista en stop met het Vista gebeuren tot SP24 is uitgebracht, mits daarin een spellchecker is.

Guido van Brakel said...

Hallo

Ik heb hier ook Thunderbird als nntp client draaien werkt perfect hoor.
Hij kan zelf RSS,POP3,SMTP,NNTP aan.

Groet,

--
Guido van Brakel
Systeembeheerder,Studerend aan HBO Systeembeheer,Hogeschool Utrecht
Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get
--