Wednesday, May 8, 2013

Nieuwe KEMP firmware beschikbaar met Edge Security Pack

Toen Microsoft vorig jaar aankondigde te stoppen met Forefront TMG 2010 rees voor veel mensen de vraag wat een goede reverse proxy zou zijn voor Exchange, SharePoint en Lync. Bedrijven als KEMP Technologies zagen een kans om nieuwe features toe te voegen aan hun load balancers, zo kondigde KEMP al snel aan dat ze werkten aan een reverse proxy oplossing voor hun LoadMaster modellen.

Edge Security Pack

KEMP noemt dit het Edge Security Pack (ESP), met ESP kan de LoadMaster dienen als reverse proxy en biedt deze een aantal mogelijkheden die tot voor kort alleen mogelijk waren met TMG:
  • Forms-based pre authenticatie
  • Single sign-on over verschillende services
  • Basic en NTLM authentication
Dit maakt het mogelijk om de LoadMaster niet alleen te gebruiken voor het verdelen van inkomende connecties over meerdere servers, maar ook om client-connecties eerst te authentiseren en pas dan een verbinding met de achterliggende server op te bouwen. Hiermee hebben we dus een echt bruikbaar alternatief voor gebruik met Exchange, SharePoint en Lync.

Application Delivery Controller

Als het aan KEMP ligt dan spreken we ook niet meer van een load balancer maar noemen we dit een Application Delivery Controller. En hoewel ik niet zoveel op heb met sjieke marketingtermen zit hier eigenlijk wel wat in. Als we kijken naar load balancing an sich dan hebben we het over Layer 4 en 7 load balancing, diverse persistence opties, uitgebreide health checking en verschillende load balancing algoritmes.
Maar de LoadMaster kan ook compressie inschakelen in het verkeer tussen de client en de load balancer, hiermee wordt bandbreedte bespaard tussen de client en de load balancer. En dan is het nog mogelijk om ook caching in te schakelen, hiermee wordt bandbreedte bespaart tussen de load balancer en de echte servers.
image
Als we hier dan de features van het ESP aan toevoegen dan gaat het echt om veel meer dan alleen het verdelen van inkomende connecties, de term ADC lijkt dan ook wel op zijn plek.

Release

Vandaag komt versie v7.0-4 uit van de nieuwe LoadMaster firmware dan eindelijk beschikbaar. Deze nieuwe versie bevat onder andere de volgende verbeteringen:
  • Edge Security Pak
  • Sub-virtual services
  • Nieuw dashboard/startscherm met een grafisch overzicht van de belasting en performance
  • Opgefriste webinterface, meer consistente layout
  • VLM-modellen ook beschikbaar voor Oracle VirtualBox
De nieuwe firmware is beschikbaar voor alle klanten met een geldige supportovereenkomst, met uitzondering van de LM-2200. Voor de VLM-100 en VLM-1000 is de procedure gelijk aan elke andere update, vraag de nieuwe versie aan bij KEMP Support en installeer deze in de webinterface. Voor klanten met een LM-2600 of hoger is een hardware-uitbreiding nodig, deze wordt zonder meerkosten door KEMP verzonden. Neem ook hiervoor even contact op met KEMP Support.
Versie v7.0-4 is de eerste release van de 7.0 LoadMaster software, de documentatie voor 7.0 verschijnt later vandaag op de KEMP Documentation pagina.

No comments: