Friday, March 30, 2012

Office 365 en een catch-all mailbox

Normaal gesproken zal een mailsysteem alleen berichten accepteren voor adressen die daadwerkelijk bestaan. Maar in sommige gevallen zou je graag alle berichten willen ontvangen, bijvoorbeeld om te weten wanneer iemand een mailadres verkeerd spelt of om te onderzoeken of oude adressen nog gebruikt worden. Zo’n vergaarbakje noemen we een catch-all mailbox.

In de Office 365 datacenters wordt Forefront Online Protection for Exchange (FOPE) ingezet om te filteren op spam, om dit zo goed mogelijk te kunnen doen worden berichten voor niet bestaande adressen dan ook niet geaccepteerd. Een catch-all mailbox is dus niet mogelijk in Office 365.

4 comments:

Maarten van Stam said...

Niet zo handig, je wilt toch niet voor elk mail adres een account aanmaken? Om een voorbeeld te noemen, ik gebruik voor elk mail formulier een adres aan in de vorm van @mijndomein.nl zodat je altijd precies kan zien wie er wat met je mail adres doet. Zonder Catch-All is dat niet meer mogelijk.

Maarten van Stam said...

Hmmm hij heeft het bericht niet goed overgenomen door de haken... er stond dus: "... in de vorm van 'aanvrager'@mijndomein.nl ..."

Jetze Mellema said...

Helemaal mee eens, een catch-all kan hardstikke handig zijn. Maar ook voor Exchange 'in eigen huis' kan het niet zonder meer, dan heb je een server met de Edge Transport rol.

Maarten van Stam said...

Klopt, dat is dan ook een van mijn bezwaren van Exchange. Geen simpele mailaccount configuratie. Jammer, want voor de rest is het een sterk pakket. Voor zowel Office 365 als Exchange zijn er dus een aantal van mijn domeinen die ik helaas elders 'moet' hosten. Ben overigens wel van plan om mijn 'in eigen huis' exchange over te zetten naar Office 365, al was het maar vanwege besparing op stroom en de continuiteit.