Thursday, October 14, 2010

Outlook 2010: Geen Personal Archive te zien?

Het Personal Archive is één van de meest interessante features van Exchange 2010. Met het Personal Archive kunnen oudere gegevens in een apart deel van de mailbox gezet worden, dit archief staat op de server en is daarmee een goede vervanger van PST-bestanden. Om het Personal Archive te kunnen gebruiken heb je wel een paar dingen nodig, namelijk het volgende:

  • Exchange 2010: De mailbox moet op een Exchange 2010 server staan.
  • Personal Archive enabled: De beheerder moet op de mailbox het Personal Archive inschakelen.
  • Exchange 2010 Enterprise CAL: Personal Archive is één van de features waarvoor een Enterprise Client Access License benodigd is. Voor iedere gebruiker die het Personal Archive gebruikt is een Enterprise CAL nodig, die schaf je aan bovenop de Standard CAL die je voor elke gebruiker of device nodig hebt.
  • Outlook 2010: Om het Personal Archive te kunnen benaderen heb je minimaal Outlook 2010 nodig. Met deze versie kun je het archief benaderen en zelf een retentiebeleid op je mappen of items zetten. Begin 2011 komt er een update voor Outlook 2007 waardoor je het archief ook met deze versie kunt benaderen.

Voor de meeste mensen zullen bovenstaande zaken wel bekend zijn, over dit onderwerp is al veel geschreven. Toch melden sommige mensen dat ze hun Personal Archive niet te zien krijgen in Outlook 2010 terwijl ze hem wel zien in Outlook Web App. Een mogelijke oorzaak kan zijn dat je niet de juiste versie van Outlook 2010 gebruikt. Toegang tot een Exchange 2010 Personal Archive is een feature die alleen in Outlook 2010 zit wanneer deze onderdeel is van Office Professional Plus 2010. Deze suite is alleen aan te schaffen in het kader van een Volume License overeenkomst.

Geen Personal Archive in Outlook 2010? Controleer je Office versie dan.

2 comments:

Anonymous said...

Ik heb Exchange 2010 geinstalleerd juist vanwege de Personal Archive functie. Dat hij mogelijk niet gaat werken is dan ook een domper. Vreemde is dat ik nu 2 installaties Office 2010 Standard heb, waarbij 1 wel het personal archive laat zien?

Jetze Mellema said...

Het is inderdaad heel vervelend. Dat is ook de reden dat ik dit artikeltje heb geschreven, omdat dit feit niet zo erg bekend is.

Dat het bij jou bij één exemplaar wel werkt, kan het toevallig zijn dat dit een exemplaar is wat geactiveerd is met een TechNet of MSDN Subscriptions key?